Alfa Romeo Logo

Models

Merkkimme

LUOMINEN

Alfa Romeon merkki luotiin jo 1910, kun Alfa perustettiin Milanossa. Merkki sisältää kaksi hyvin tunnettua symbolia: Punainen risti kaupungin vaakunasta ja Visconti suvun käärmekuvio muodostivat lombardialaisen autonvalmistajan tunnusmerkin. 1900-luvun alusta saakka merkki on pysynyt uskollisena itselleen ja siihen on tehty hyvin vähän muutoksia.

ERITYISET OMINAISUUDET

Ensimmäinen merkki tuli käyttöön 1910 – 1915. Nimi “A.L.F.A”, joka tuli kirjaimista Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (“tuntematon lombardialainen autotehdas”), ilmestyi aivan alusta Visiconti-suvun heraldisten symbolien vierelle ympyrän muotoisena. Ympyrän jaetaan kahteen osaan, joista vasemmanpuoleisella on punainen risti valkoisella taustalla ja oikealla puolella Visiconti-suvun (lohi-)käärme syömässä vihollista. Sanojen “Alfa” ja “Milano” välissä oli aiemin kaksi Savoy-perheen heraldista solmua, kunnes Italian kuningaskunta päättyi.

 

VIIMEISIMMÄT MUUTOKSET

Merkkiä on viimeksi muutettu 1980-luvulla, kun sen halkaisijaa suurennettiin ja voittajan seppele poistui. Alfa-faneille ympäri maailman, Alfa Romeo-merkki on aina ollut intohimon ja urheilullisuuden liitto. Todellisten ja aitojen arvojen symboli, päättymätön rakkaustarina.

 

KEULA

Jokaisen moottoriajoneuvon erottava ominaisuus on sen keula, josta sen valmistajan ja mallin voi erottaa ensisilmäyksellä. Tämä pätee Alfa Romeoon, perinteiseen sporttiseen brändiin, jonka keula näyttää sekä houkuttelevalta ja aggressiviselta, huokuen laatua ja insinöörityön hienostunutta osaamista.