Alfa Romeo Logo

Models

Merkki

TUNNETUT SYMBOLIT

Alfa Romeon logo luotiin jo 1910, kun Alfa perustettiin Milanossa. Logo sisältää kaksi hyvin tunnettua symbolia: Punainen risti kaupungin vaakunasta ja Visconti-suvun käärmekuvio yhdessä muodostivat lombardialaisen autonvalmistajan tunnusmerkin. 1900-luvun alusta saakka merkki on pysynyt uskollisena itselleen ja siihen on tehty hyvin vähän muutoksia.

 

ERITYISET OMINAISUUDET

Ensimmäinen merkki oli käytössä 1910 – 1915. Nimi “A.L.F.A” tuli kirjaimista Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (“tuntematon lombardialainen autotehdas”). Lyhenne oli alusta asti symbolien yläpuolella ympyrän muotoisena. Ympyrä on jaettu kahteen osaan, joista vasemmalla on punainen risti valkoisella taustalla ja oikealla Visconti-suvun (lohi-)käärme syömässä vihollista. Aikaisemmin merkissä luki myös ”Milano” ja sanojen välissä oli kaksi Savoy-perheen heraldista solmua. Solmukuvio poistettiin Italian kuningaskunnan päättyessä vuonna 1946.

 

VIIMEISIMMÄT MUUTOKSET

Merkkiä on viimeksi muutettu 1980-luvulla, kun sen halkaisijaa suurennettiin ja voittajan seppele poistettiin. Alfa-faneille ympäri maailman Alfa Romeo -logo on aina ollut intohimon ja urheilullisuuden liitto: Todellisten ja aitojen arvojen symboli, päättymätön rakkaustarina.

 

AUTON KEULA

Jokaisen moottoriajoneuvon erottava ominaisuus on sen keula, josta valmistajan ja mallin erottaa ensisilmäyksellä. Tämä pätee myös Alfa Romeoon, jonka keula näyttää sekä houkuttelevalta että aggressiiviselta, huokuen samalla laatua ja insinöörityön hienostunutta osaamista.