Alfa Romeo Logo

Models

Täysin uusi Alfa Romeo Tonale paljastettiin


Täysin uusi Alfa Romeo Tonale paljastettiin

Alfa Romeo paljasti tiistaina täysin uuden Tonale-mallin, joka siirtää legendaarisen automerkin sähköiseen aikakauteen. Tonalessa on aitoa italialaista tyyliä ja urheilullisuutta. Samalla se tarjoaa moderneja voimalinjoja ja ensiluokkaista liitettävyyttä tehden siitä C-segmentin upeimman SUV:n.

 

Uusi Alfa Romeo Tonale valmistetaan juuri sille luodulla kokoonpanolinjalla Pomigliano d’Arcossa, Napolissa, joka on yksi konsernin edistyneimmistä ja palkituimmista tuotantolaitoksista. Voidaankin sanoa, että Tonale edustaa Alfa Romeon brändin uuden aikakauden metamorfoosia.

 

Uusi Tonale on 4,53 m pitkä, 1,84 m leveä ja 1,60 m korkea. Näihin kompakteihin mittoihin on tuotu Giulia GT:n elegantin urheilullista tyyliä, joka muistuttaa myös ikonisesta 8C Competizione -mallista. Tonalen tuotantoversion muotoilu on paljolti uskollinen Alfa Romeon Centro Stile -muotoilukeskuksen luomalle alkuperäiselle konseptiautolle, joka käynnisti koko projektin.

 

Tonalen muotokieli on erottuvaa, sensuellia ja tulevaisuuteen suuntautuvaa. Keulaa hallitsee jäljittelemätön Alfan “Trilobo” -muotoilu ja ”Scudetto” jäähdyttimen säleikkö, joka toimii keskipisteenä koko keulan muotoilulle. Vastaavasti “3+3” ajovalot uudella Full-LED Adaptive Matrix -teknologialla tuovat mieleen SZ Zagaton tai Proteo -konseptiautojen itsevarman ilmeen.

 

Alfa Romeon kilpahistorian inspiroima sisätilojen suunnittelu on keskittynyt vahvasti kuljettajaan. Kaikki ohjainlaitteet ovat helposti saatavilla turvallisen ja urheilullisen ajokokemuksen takaamiseksi. Lisäksi sisätilojen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota yksityiskohtiin yhdistettynä sisätilojen materiaalien ja verhoilun korkeaan laatuun.

 

Alfa Romeolle uusi Tonale merkitsee uuden aikakauden alkua sähköisten voimalinjojen osalta. Strategiansa mukaisesti Alfa Romeo asettaa vaatimuksen: sähköistyksen on palveltava tuotemerkkiä ja sen DNA:ta. Alfa Romeo haluaa sitoutua tulevaisuuden kestävään liikkuvuuteen pysyen samalla uskollisena sen perusarvoille.

 

Sähköllä jopa 80 kilometriä

 

Uusi Tonale on saatavana kahdella eri sähköisellä voimalinjalla; hybridinä ja ladattavana hybridinä. Valmistaja esittelee Tonalessa 160 hv Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) -moottorin, joka on ainutlaatuinen Alfa Romeolle. Sen muuttuvageometrinen turboahdin yhdistettynä 7-vaihteiseen TCT-kaksoiskytkinvaihteistoon ja 48 V/ 15 kW, 55 Nm “P2” -sähkömoottoriin mahdollistaa 1,5 litran moottorin pyörittämisen myös silloin, kun polttomoottori sammutetaan. Vaihteisto mahdollistaa käynnistyksen ja ajon sähköajotilassa alhaisilla nopeuksilla, pysäköidessä ja rullauksen yhteydessä. Lisäksi saatavana on myös 130 hv hybridiversio.

 

Uuden Tonalen todellinen lippulaivamalli on Q4-nelivedolla varustettu 275 hv Plug-in Hybrid (15,5 kWh), joka kiihtyy 0-100 km/h vain 6,2 sekunnissa. Sen toimintamatka sähköllä on jopa 80 km kaupunkiajossa ja jopa 60 km yhdistetyssä ajossa, jotka ovat myös luokkansa parhaimmistoa. Plug-in Hybrid -voimansiirron yhteydessä vakiona oleva Q4-neliveto takaa vertaansa vailla olevan turvallisuuden ja ajonautinnon. Lisäksi moottorivalikoimaa täydentää uusi 1,6-litrainen, 130 hv dieselmoottori, jonka vääntömomentti on 320 Nm, yhdistettynä 6-vaihteiseen Alfa Romeo TCT -kaksoiskytkinautomaattivaihteistoon ja etuvetoon.

 

Innovatiivista uutta teknologiaa

 

Alfa Romeon strategiana on tukea kuljettajan ajokokemusta uusien innovatiivisten ohjelmistojen ja liitettävyyden avulla säilyttäen samalla sille tyypillinen urheilullinen ajonautinto. Uuden Tonalen tärkeimpiä uusia teknologisia ominaisuuksia ovat esimerkiksi integroitu Amazon Alexa -ääniavustaja. Alexa tarjoaa päivityksiä ajoneuvon tilasta, lataus- ja/tai polttoainetason, etsii kiinnostavia kohteita, löytää auton viimeisimmän sijainnin, lähettää lukitus-/avauskomentoja etänä ja paljon muuta.

 

Uusi Tonale on varustettu täysin uudella infotainment-järjestelmällä, jonka Android-käyttöjärjestelmän ja 4G-yhteyden ansiosta se tarjoaa sisältöä, toimintoja ja palveluita, jotka ovat aina ajan tasalla. Uusi järjestelmä omaa täysin digitaalisen 12,3” näytön, 10,25” pääkosketusnäytön ja sujuvan käyttöliittymän, jonka ansiosta informaatio on helppo havaita yhdellä silmäyksellä.

 

Uusi teknologia palvelee myös turvallisuutta ja mukavuutta, sillä uusi Tonale on varustettu tason 2 autonomisen ajon Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) -järjestelmillä, jotka toimivat Alfa Romeon filosofian mukaisesti. Tässäkin uusi innovatiivinen ohjelmisto on brändin DNA:n palveluksessa, painopisteen ollessa edelleen kuljettajassa ja järjestelmien toimiessa häiritsemättä kuljettajan ajokokemusta, jolloin hallinta ja ajodynamiikka säilyvät mahdollisimman ennallaan maksimaalisen ajonautinnon takaamiseksi.

 

Täysin uusi Alfa Romeo saapuu Suomeen kesällä. Sen hinnat ja varustetasot julkaistaan lähempänä lanseerausta.

Alfa Romeo Tonale front
Kaipaatko apua? Laita meille viestiä