ALFA ROMEO TÄYTTI 112 VUOTTA – FANIT YMPÄRI MAAILMAN KOKOONTUIVAT JUHLIMAAN

 

Myös ikonista, 60 vuotta täyttänyttä Giulia -mallia, juhlistettiin Alfa Romeo -museossa.

 

Alfa Romeon perustamisesta tuli kesäkuun 24. päivä kuluneeksi 112 vuotta. Juhlan kunniaksi Italiassa järjestettiin viime viikonloppuna tapahtuma, jonne ”Alfistit” – merkin intohimoiset harrastajat – ympäri maailmaa kokoontuivat juhlistamaan Alfa Romeon ainutlaatuista historiaa.

 

Kolmipäiväinen tapahtuma järjestettiin Alfa Romeon Arese-museossa Milanon lähellä. Alfa Romeo halusi tapahtumallaan kunnioittaa sen uskollisia faneja ja merkkikerhoja ympäri maailmaa. Museossa olikin esillä merkkikerhojen tekemiä videoita Alfisti-fanien elämästä kaikilta eri mantereilta. Videot kertoivat heidän sitoutumisestaan Alfa Romeo -brändiin sekä italialaiseen muotoiluun.

 

Tapahtumaan osallistuneiden Alfa Romeo -fanien autot olivat myös näkyvästi esillä viikonloppuna. Autoilla ajettiin niin museon radalla kuin päivittäisissä paraateissakin. Lisäksi museon edessä olevalla viheralueella julkistettiin merkkikerhoille omat laattansa. Puiden juurelle kiinnitetyt laatat vahvistavat  klubilaisten vahvaa sidettä ja syvää juurta merkkiin.

 

Viikonloppuun osui myös toinen Alfa Romeon suuri vuosipäivä, kun Giulia-malli täytti sunnuntaina 60 vuotta. Malli on ollut Alfa Romeon symboli ja oman aikakautensa ikoni. Kymmenet 1960- ja 70-luvun sedanit kunnioittivatkin museon radalla Giulian historiaa. Tapahtuman yhteydessä pidettiin myös kongressi, jossa oli esillä legendaarisen auton eri versiot ja muunnelmat. Osallistujien joukossa oli muun muassa Italian poliisille kuuluva Giulia.