Alfa Romeo Design
  • ITALIALAINEN TYYLI-IKONI
  • EREHTYMÄTÖN PERINTÖ
  • TARKOITUKSELLINEN KAUNEUS
  • EI KOMPROMISSEJA
  • TAVOITTEENA PÄÄSTÄ KULJETTAJAN SYDÄMEEN
  • TOIMINNALLISTA TAIDETTA
  • SYNTYNYT UNELMOIJAN VISIOSTA

ITALIALAINEN TYYLI-IKONI

Perustamisvuodestaan 1910 lähtien Alfa Romeo -brändi on erottunut edukseen sekä moottoriurheilun legendana että italialaisen käsityötaidon ja eleganssin symbolina. Ainutlaatuinen sekoitus selkeitä linjoja, laadukkaita osia ja rohkeaa, dynaamista henkeä synnytti autoja, joita kukaan muu ei ole luonut, missään muualla. Tästä vertaansa vailla olevasta suunnittelun lähestymistavasta on tullut maailmanlaajuinen italialaisen tyylin paradigma: muut valmistavat autoja, Alfa Romeo luo niitä.

ITALIALAINEN TYYLI-IKONI
EREHTYMÄTÖN PERINTÖ

EREHTYMÄTÖN PERINTÖ

Alfa Romeon luomukset ovat aina ilmentäneet muotoilua, joka on puhdasta, selkeää, vailla tarpeettomia yksityiskohtia. Jokainen historian saatossa suunniteltu ajoneuvo voidaan tunnistaa ensi silmäyksellä sen muutamien erottuvien piirteiden ansiosta. "Trilobe" on luultavasti autoteollisuuden ikonisin etuosa. Jokaisen Alfa Romeon kyljessä on selkeä viiva täydennettynä veistoksellisilla mittasuhteilla, jotka kuvaavat sen aerodynaamista sulokkuutta. Takaosa on aina ollut lihaksikas osoittaakseen välittömästi, mistä voima pääsee valloilleen.

TARKOITUKSELLINEN KAUNEUS

TARKOITUKSELLINEN KAUNEUS

Alfa Romeon muotoilu on muutakin kuin esteettisiä piirteitä. Suunnittelijat ja insinöörit toimivat ainutlaatuisena tiiminä saavuttaakseen parhaat ratkaisut, niin tyylin kuin ajodynamiikan suhteen. Ulkopinnat ovat aina harmoniset ja selkeät: jokaisen Alfa Romeon runko on muotoiltu paljastamaan sen lähes orgaaninen voima. Taipumaton pyrkimys keveyteen käsittää myös ulkomuodon keveiden materiaalien laajamittaisen käytön myötä. Jokainen linjaus, jokainen mittasuhde on suunniteltu erinomaisen aerodynaamisen suorituskyvyn ja ihanteellisen painojakauman saavuttamiseksi.

EI KOMPROMISSEJA

EI KOMPROMISSEJA

Alfa Romeon suunnittelijoita ohjaa ennennäkemättömän suuri intohimo suorituskykyyn, dynaamisuuteen ja laatuun. Vaikka jokainen uusi projekti tuo mukanaan uuden haasteen, alkuperäinen luova lähestymistapa on muuttumaton: Alfa Romeolla on ainutlaatuinen tapa muodostaa yhteys auton ja sen kuljettajan välille. Tämä jatkuva innovointi, pyrkimys tyylin ja suorituskyvyn lähentymiseen, siirtää fokuksen tuotteesta ihmiseen.

TAVOITTEENA PÄÄSTÄ KULJETTAJAN SYDÄMEEN

TAVOITTEENA PÄÄSTÄ KULJETTAJAN SYDÄMEEN

Jokaisen Alfa Romeon ohjaimissa kuljettaja tuntee aina olevansa keskellä vertaansa vailla olevaa tunnetta: hän on olennainen osa autoa ja täydentää sitä. Sisätilat on luotu ympäröimään kuljettaja, jotta hän voi saavuttaa tinkimättömän ajonautinnon. Matkustamon teknologia sulautuu saumattomasti ympäristöön ja fyysiset rajapinnat ovat avain ainutlaatuiseen urheilukokemukseen: jokainen komento on selkeä ja intuitiivinen eikä tilaa ole vekottimille, jotka voisivat häiritä kuljettajan huomiota.

TOIMINNALLISTA TAIDETTA

TOIMINNALLISTA TAIDETTA

Alfa Romeon muotoilu on tulos syvästä ymmärtämyksestä ajoneuvon missioon ja kuljettajan toiveeseen saavuttaa ylivoimainen ajokokemus. Alfa Romeon perintö, urheiluhenki ja kehittynyt teknologia inspiroivat arvokkaiden ja ylellisten materiaalien valintaa. Ylellinen nahka ja kankaat, aito puu ja alumiini muodostavat kontrastin innovatiivisiin pintoihin luoden ennennäkemättömän tuntoaistimuksen. Pyrkimys keveyteen koskee myös sisustusta: uusimmissa Alfa Romeo -luomuksissa hiilikuitua ei käytetä vain koristeena.

SYNTYNYT UNELMOIJAN VISIOSTA

SYNTYNYT UNELMOIJAN VISIOSTA

Alfa Romeo on enemmän kuin autotehdas: sen autot ovat enemmän kuin pelkkiä koneita, jotka on rakennettu tavanomaisella tavalla. Monien automerkkien joukossa Alfa Romeo luottaa erilaiseen metodiin. Se on eräänlainen pakkomielle, intohimo. Se on elämäntapa, erilainen lähestymistapa moottoriajoneuvon luomiseen”. Sanat, jotka lausui Orazio Satta Puliga, Alfa Romeon legendaarinen toimitusjohtaja, toimivat visiomme inspiraationa edelleen. Yhdessä Alfa Romeon oman Centro Stilen kanssa merkille on työskennellyt suurimpia italialaisia suunnittelijoita ja legendaarisia korinvalmistajia: Mario Boano, Marcello Gandini, Franco Scaglione, Ercole Spada, Pininfarina, Bertone, Giugiaro, Zagato, Touring Superleggera ja monia, monia muita.