Stelvio Quadrifoglio: Maailman nopein SUV

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglion kierrosaika legendaarisella Nürburgringin kilparadalla on uusi ennätys luokassaan ja sen ansiosta Stelvio on nyt maailman nopein SUV. Tämä ennätys on loistavaa jatkoa Quadrifoglion kilpaperinteille ja Alfa Romeon historialle.

 

Stelvio Quadrifoglion kierrosaika Nürburgringin radalla on ennätyksellinen 7 minuuttia ja 51.7 sekuntia. Se on täydet 8 sekuntia nopeampi kuin edellinen SUV luokan kierrosennätys!

 

Tämän loistavan tuloksen mahdollisti edistyksellinen tekniikka jota Alfa Romeo on pakannut Stelvion täyteen. Tästä esimerkkinä voidaan mainita 510 hevosvoimainen, suorasuihkutuksella ja kahdella turboahtimella varustettu 2,9 litrainen ja 24 venttiilinen V6 moottori joka on ensimmäistä kertaa yhdistetty innovatiiviseen Q4 –nelivetojärjestelmään ja Torque Vectoring –tasauspyörästöön. Mutta ennen kaikkea tämä ennätys on osoitus Alfa Romeon autenttisesta luonteesta jota merkin ensimmäinen SUV edustaa täysimääräisesti: se on sekoitus Italialaista intohimoa, ammattitaitoa sekä innovaatiota.

 

Alfa Romeo pitää nyt hallussaan kahta Nürburgringin kierrosaikaennätystä: Giulia Quadrifoglio (nopein neliovinen tuotantoauto) ja nyt Stelvio Quadrifoglio (nopein SUV tuotantoauto) – kummatkin ennätykset ovat tulleet Fabio Francian ajamina.

 

Lisätietoa Stelvio Quadrifogliosta