ALFA ROMEON HISTORIA
  • the story
  • racing passion
  • heart and soul
  • more info

TARINA, JOKA INSPIROI AUTOJEN HISTORIAA

24. kesäkuuta 1910, Milano. Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.) syntyy. Ensimmäinen tuotantoauto oli 24 HP, jonka suunnitteli Giuseppe Merosi. Viisi vuotta myöhemmin yhtiö muutti nimekseen Alfa Romeo, kun Nicola Romeo otti sen haltuunsa. Alfa Romeosta tuli synonyymi autojen puhtaimmalle intohimolle. Sen ainutlaatuinen pyrkimys luoda autoja inspiroi maailman parhaita autovalmistajia. Sen logosta tuli puhtaimman ajonautinnon erehtymätön ikoni miljoonille intohimoisille autoharrastajille, ja näin tulee aina olemaan.

racing passion

YLI VUOSISATA INTOHIMOISTA AUTOURHEILUA

Perustamisestaan saakka Alfa Romeo on kilpaillut luomuksillaan moottoriurheilussa. Quadrifoglio-merkki on hallinnut jokaista legendaarista kilpailua, kuten Targa Florio, Mille Miglia ja Le Mans. Se voitti 5 maailmanmestaruutta: ensimmäinen urheiluautojen maailmanmestaruus koskaan vuonna 1925 autolla P2, kaksi ensimmäistä F1-mestaruutta legendaarisella mallilla 158 ja 159 Alfetta, vuoden 1975 valmistajien maailmanmestaruus mallilla 33 TT 12 ja vuoden 1977 maailmanmestaruus mallilla 33 SC 12.
Alfa Romeo kirjoitti monta muuta moottoriurheilun pysyvää sivua malleillaan, joihin kuuluivat erinomainen P3, hämmästyttävä 6C 1750, unohtumaton 8C, tinkimätön 155 V6 TI DTM. Tämän legendan viimeinen luku on vielä kirjoittamatta: tulevaisuus kuuluu niille, joilla on suuri historia.

heart and soul

AUTOALAN SYDÄN JA SIELU

Yli satavuotisen historiansa aikana Alfa Romeo ei ole pelkästään rakentanut autoja. Se on luonut ne. Jokaisen mallin tavoitteena on luoda kaunis, inspiroiva ja ihmislähtöinen ajokokemus. Jokainen Alfa Romeo on enemmän kuin pelkkä kone, se on peräänantamattoman teknologian ja insinööritaidon evoluution ilmentymä, symboli tinkimättömästä huippuosaamisesta Made in Italy. Siksi Alfa Romeo on edelleen yksi maailman halutuimmista brändeistä todellisten autoharrastajien keskuudessa, kiitos ikonisten mallien, kuten 1900, Giulietta, Giulia, 1600 Spider Duetto, 75, 164 ja 147 ja monet, monet muut.

more info

more info